Op vrijdagmiddag 12 december 2014 hielden wij onze afscheidsreceptie in het Australische restaurant Southern Cross, twee panden bij onze winkel vandaan. Het was bijzonder druk bezocht, waardoor de mensen soms ook lang in de rij moesten wachten. Gelukkig was de verzorging van het restaurant zoals altijd prima: de wachtenden werden alvast van hapjes voorzien.

De drukte

Om te voorkomen dat we werden overstroomd met flessen wijn (die we niet drinken) en bloemstukken (waar we geen ruimte meer voor zouden hebben) hadden we gevraagd om een bijdrage voor Serious Request. Het Glazen Huis stond juist in die tijd een week lang op de Grote Markt in Haarlem en er werd in de regio veel aandacht aan besteed. We hadden van te voren de kartonnen spaarpotjes van Serious Request (te downloaden van hun website) in de winkel gezet, en tijdens de receptie hadden we een wijnkoeler aan het restaurant gevraagd. Die zat al spoedig vol enveloppen, (met of zonder kaart met lieve woorden, tekening of gedicht), los papiergeld en munten. Ook kwam er nog geld binnen via onze eigen bankrekening, en hebben nog heel wat mensen rechtstreeks geld overgemaakt naar het banknummer van het Rode Kruis.
Later brachten we het cash geld, een bedrag van € 1.225,20, naar de bank en maakten het over naar het Rode Kruis. Omdat het ook de organisatie van Serious Request geen goed idee leek als mensen met veel geld bij het Glazen Huis zouden komen, was het mogelijk een cheque te downloaden en met het ingevulde bedrag bij het Huis te brengen. Daar kon in een aparte ruimte de cheque worden ingeleverd, geregistreerd, en werd dat alles ook op film vastgelegd. (Het filmpje is niet op alle computers zichtbaar.) Maandag 21 december bracht Marjon de cheque met het mooie bedrag naar de Grote Markt.
Natuurlijk waren er ook mensen die toch iets voor ons meebrachten, en zo hadden we na afloop een tafel vol boeken, kerststukjes, flessen wijn of sap, en dozen met chocolade of ander lekkers.

Bloemstukje in lampjesvaasje!

Vader en dochter bij de cadeautafel

Nu kunnen we terugkijken met behulp van ons receptieboek, waar veel mensen ook nog lieve woorden in schreven, de geweldige fotoreportage die onze vriendin Charlotte maakte en de foto’s van de winkel, van binnen, van buiten, voor, achter, boven en beneden, gemaakt door één van onze trouwe klanten, mevrouw Van der Kroll – van Hasselt.
De dagen na de receptie waren we nog zes keer open, en kwamen nog veel klanten die de twaalfde december verhinderd waren, ons de hand schudden.

Het was een gekke, drukke, maar toch ook mooie tijd, waar we met dankbaarheid voor zoveel liefs en zoveel mooie jaren op terugkijken.

Rekoert

Zandvoortselaan 10
2106 CN HEEMSTEDE

E-mail info@rekoert.nl

Wij verkochten:

Electrische huishoudelijke artikelen
Verlichtingsarmaturen
Lampen